//Как конопеното масло помага с лечението на рака и убиването на раковите клетки

Как конопеното масло помага с лечението на рака и убиването на раковите клетки

Кори Йеланд, родом от Виктория, Британска Колумбия, има история, която повечето хора не могат да си представят. През май 2007 г. тя има сърдечен удар и след това двоен байпас. В резултат на операцията тя е имала хронична болка от злокачествен синдром на гръдната кост и пост-стернотомна невралгия. Йеланд непрекъснато приема болкоуспокояващи, за да се опита да облекчи болката, но нищо не изглежда да работи.

Четири години след това, Йеланд бива диагностицирана с рак на аналния канал и се справи с две петна от рак на кожата на ключицата. След две операции лекарите й казват, че не са успели да отстранят целия рак и че ще трябва да мине през лъчетерапия. Тя проува процедурата и открива, че е имало потенциална възможност за трайни увреждания и щяла да изпадне в изгаряния от втора и трета степен. Имало и голяма възможност засегнатите райони да се затворят от изгарянията и последващите заплахи.

Колебаеща се за радиационната терапия, тя иска известно време да помисли. След това нейният лекар й казал, че има 2-4 месеца, най-много 6 живот и че трябва да обмисли радиационната терапия. Вместо това, тя решава да започне проучване на употребата на конопено масло за лечение на рак.

Какво е конопеното масло и от къде идва?

Конопеното масло е гъста, лепкава субстанция, съставена от канабиноиди, като THC и CBD, която се получава от цветя на канабис, като се използва процедура за екстракция с разтворител. Това е най-концентрираната форма на канабис продукти, което прави канабисовото масло най-мощно. Маслото може да се изпари в белите дробове, да се приема през устата, да се прилага локално или да се използва като супозитория. Също така може да се смесва с кремове или масла за козметични процедури и други външни приложения.

Канабисът произхожда от Централна Азия и е едно от най-старите, умствени стимулиращи лекарства известни на човечеството. Началото на използването му е трудно да се проследи, тъй като растението е култивирано и консумирано много преди появата на писмеността. Според археологическите открития растението за канабис е известно в Китай поне от около 4000 г. пр. Хр.
Някои от болестите и състоянията, за които се използва канабисовото масло, включват: болест на Crohn, диабет, подагра, облекчаване на болката, глаукома, мигрена, синдром на Dravet, астма, синдром на Doose, епилепсия, анорексия, ревматоиден артрит, множествена склероза, псориазис, опиоид Инсулт, удари, травма на главата, болест на Алцхаймер, болест на Паркинсон, ХИВ деменция и – на какво ще се фокусираме върху – рака.

Как конопеното масло може да ви помогне?

Конопеното масло може да ви помогне, ако сте пациент с рак, който не приема решението “ние направихме всичко, което можем да направим”, но вместо това търси алтернативен метод. Или може би не сте убедени, че практиките на западната медицина са подходящи за вас. С безопасно, висококачествено масло от канабис, Вие се грижите за подобряването на благополучието и стандарта си на живот по отношение на управлението на болката. Както бе споменато по-горе, има многобройни заболявания и състояния, които могат да бъдат лекувани с канабисово масло. В крайна сметка зависи от пациента да вземе решението кой маршрут иска да поеме: Западните практики, алтернативните методи или комбинация от двете, както е направила Йеланд чрез операция, а след това решението за конопеното масло е било нейно.

Не само че е усвоявала маслото от канабис, но го е прилагала локално върху двете места на рак на кожата на ключицата си. Тя започнала да вижда забележими разлики по кожата й в рамките на 48 часа. Тя продължила да приема конопено масло и две седмици по-късно болката, която имала от години, почти не съществувала. Тя продължава да приема конопено масло с екстракт от CBD ежедневно и бавно започва да увеличава количеството, което приема.

Малко повече от година по-късно от първоначалната й диагноза, Йеланд се връща при лекаря си, за да провери дали ефектите от конопеното масло са работили така, както се е надявала. Лекарят я преглежда не веднъж, не два пъти, а три пъти преди да й каже новината. Той казваа: “Изчезна! Не мога да намеря нищо. Ако нямаше белези, никога нямаше да разбера, че някога сте имали рак.” Излишно е да се каже, че Йеланд не е вярвала, че конопеното масло е било това, което да я върне обратно в обичайния ѝ ежедневен начин на живот.

Йеланд е успешна история за използването на конопено масло, за да помогне за унищожаването на раковите клетки. Когато използвате който и да е продукт на CBD, няма “гарантирано излекуване”, но това лечение ви дава алтернатива на традиционните практики на западната медицина.