//Кетогенната диета отслабва раковите клетки

Кетогенната диета отслабва раковите клетки

Хроничните заболявания като рака продължават да вземат многобройни животи, въпреки напредъка в съвременната медицина.
Много пациенти с рак опитват алтернативни методи, които могат да бъдат толкова прости, колкото регулиране на метаболитните функции в тялото им.

Западните страни обикновено консумират ежедневно храни, които включват зърно, нишесте и захар. Проучванията показват, че захарта в действителност е основният източник на гориво, което допринася за клетъчния растеж и възпалителната среда. Просто казано, изследванията показват, че захарта увеличава риска от рак и заболявания.

Какво е кетогенна диета против рак?

Метаболитното състояние, наричано кетоза, е процесът, при който тялото ви изгаря кетоните, за да направи своята енергия, вместо да зависи от въглехидратите или захарта.

Мастните киселини метаболизират кетоните в черния дроб за енергия. Кетоните също се създават в отсъствието на глюкоза в организма. Този процес е разработен като адаптация за човешкото тяло, когато няма храна.

Но това не са единствените начини, по които могат да се произвеждат кетони. Кетоните се развиват, когато ограничите диетата си до по-малко от 80 грама въглехидрати дневно и не повече от 1,2 грама протеин на килограм телесна маса.
Чрез това, тялото се адаптира към метаболизма на кетона и хормонът в черния дроб, известен като FGF21 става по-ефективен.

Как кетогенната диета отслабва раковите клетки?

Когато сте на кетогенна диета против рак, намалените въглехидрати ще понижат нивата на глюкозата, които хранят раковите клетки. Този процес поставя тялото ви в кетоза и помага да се изчерпят раковите клетки от тяхното енергийно снабдяване.
Една от характеристиките на раковите клетки, които са различни от нормалните клетки, са инсулиновите рецептори. На клетъчната повърхност раковите клетки имат десет пъти повече инсулинови рецептори в сравнение с нормалните клетки. Това свойство позволява на раковите клетки да приемат хранителни вещества и глюкоза, когато навлизат в кръвта, с повишена скорост. Тъй като повече глюкоза навлиза в системите, раковите клетки ще продължат да се разпространяват и да процъфтяват.
Раковите клетки не могат да създадат енергия от аеробно дишане и да повредят митохондриите. Това означава, че раковите клетки не могат да метаболизират мастни киселини за енергията, от която се нуждаят – поради което се насочват към аминокиселини и глюкоза. Чрез ограничаване на техния енергиен източник, вие можете да оставите рака да гладува.

Храните в кетогенната диета за лечение на рак

Кетогенните диетични храни за лечение на рак се въртят около здравословните мазнини, които включват следното:

– Зехтин

– Масло

– Яйца

– Кокосово масло

– Сурови семена и ядки

– Авокадо

Кетогенната диета за лечение на рак включва също и ниско въглехидратни зеленчуци, включително следните:

– Брюкселско зеле

– Зеле

– Карфиол

– Спанак

– Броколи

– Аспержи

– Целина

Протеинът, открит в кетогенната диета, обикновено идва от следните източници:

– Ферментирали млечни продукти

– Птици от органично пасбище

– Дива игра

– Говеждо месо от трева

– Риба и морски дарове

– Захранвани от трева, сурови, биологични млечни продукти (пълномаслени)

Антиоксидантите, органичните киселини и ензимите също се препоръчват, за да помогнат на тялото ви да създаде алкална среда. Когато се абсорбират органични киселини, те помагат за отслабване на раковите клетки чрез противодействие на киселинността с клетъчна оксигенация. Храните в кетогенната диета, които биха имали този ефект, са оцет от ябълково вино, лимони, ферментирали напитки с ниско съдържание на захар и сушени билки.

Протеиновите диети също представляват риск за храненето на раковите клетки. При кетогенна диета за рак се препоръчва умерена протеинова диета да съпътства отслабването на раковите клетки. Проучванията показват, че можете да оставите ракови клетки да гладуват чрез въвеждане на кетогенна диета за рак, която се състои от 75% здрави мазнини, 20% протеини и не повече от 5% въглехидрати.

Докато сте на кетогенна диета за лечение на рак, препоръчваме да я придружавате с пробиотици, висококачествени мултивитамини и омега-3. Установено е, че добавянето на омега-3 стимулира ефекта на митото от рак на кетогенната диета.